joi, 17 noiembrie 2016

8 luni cu aparat dentar

Abia am avut o nouã activare, de aceastã datã a fost vorba doar de schimbarea ligaturilor (înlocuirea elasticelor simple de pe arcada de sus şi a catenei elastice care îmi cuprinde întreaga arcada inferioarã). Este pentru prima datã în cabinetul doamnei doctor nr. 2 când totul decurge fãrã incidente – nu mi-a venit sã cred cã asistenta era aproape amabilã!

Sensibilitatea dentarã a fost minimã şi a dispãrut complet dupã o zi. De altfel nici în ultima lunã nu am avut probleme mari. Cel mai mult m-au deranjat nişte sângerãri intermitente la nişte mãsele, nedureroase, dar deranjante prin gustul neplãcut pe care mi-l lãsau. Observ cã de câteva zile nu m-am mai confruntat cu astfel de hemoragii şi sper nici sã nu mai reaparã.   
În luna care s-a scurs, incisivul central drept s-a deplasat uşor înspre stânga, ceea ce i-a permis sa se mişte şi puţin mai în faţã. Rãmâne o treaptã între incisivul central drept şi incisivul lateral drept, dar aceasta s-a redus în ultima luna. Am observat cã şi cei doi incisivi din stânga s-au miscat foarte puţin spre stânga pentru cã acum spaţiul dintre ei este mult mai mic şi abia reuşesc sã bag firul dentar sã curãţ spaţiul. Evoluţia aceasta mã bucurã pentru cã a mai redus din decalajul dinţilor din faţã care mã deranjeazã cel mai tare. Sper numai sã nu ajungã sã se încalece din nou cei doi incisivi centrali (sã intre din nou dreptul sub stângul).


Adaug şi câteva fotografii recente:

La 8 luni de tratament ortodontic
La 4,5 luni de la montarea aparatului mandibular


"Mistretul"




4 comentarii:

  1. Rezultatele sunt spectaculoase.Incredibila alinierea pe ambele arcade.Eforturile tale nu au fost în zadar Succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună! Sunt în căutarea unui ortodont și mi-a plăcut tot ce ai scris tu despre medicul la care te tratezi. Îmi poți spune, te rog, dacă are cabinetul în București și, în caz că da, îți pot lăsa o adresă de email pentru a-mi trimite datele dumneaei de contact? Mulțumesc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Din pacate, ortodonta la care ma tratez eu e din Iasi (doamna doctor nr. 1 cum ii spun eu, pt ca sunt nevoita sa vad si o a doua dna ortodont, dat fiind ca nu locuiesc in tara, pe care o numesc dna dr. nr. 2 in postarile mele pe blog). Nici parintii mei la care stau cand ma duc in tara nu locuiesc in Iasi si bat drumul de 5 ore cu masina de fiecare data doar ca sa ma duc la ortodont (nu mai punem la socoteala zborul pana la Bucuresti si alte 5 ore cu autocarul pana in urbea natala), dar merita pentru ca sunt foarte multumita de felul cum lucreaza. Daca te intereseaza iti pot da oricand datele de contact, dar lucreaza exclusiv in Iasi. Am aflat ca e un ortodont cu acelasi nume in Bucuresti (doar coincidenta de nume), dar pacientii de acolo nu pareau deloc multumiti din cate am citit pe bloguri. Multa bafta in parcursul tau ortodontic si mare grija in alegerea ortodontului! E foarte important sa ajungi pe mainile unui specialist care sa puna pe primul loc calitatea actului medical si nu castigul banesc pe care il are de pe urma pacientului. Eu sunt fortata de imprejurari sa merg, cum spuneam, si la un ortodont german si iti pot confirma ca nu intotdeauna sloganul calitatii germane are si o baza adevarata. De multe ori la activari de rutina s-a intamplat ca ortodonta germana sa dea directive gresite, dar noroc ca eu stiam exact de la ortodonta din Iasi ce e de facut la respectiva activare si am insistat sa faca asa cum trebuia. Ca sa nu mai zic ca ortodonta germana mi-a spus ca nici nu se poate apuca de tratament pana nu-mi extrag 4 dinti sanatosi ca sa-mi fac spatiu pe arcade ori la Iasi nu mi-a extras nimic. Mult succes si sa auzim numai de bine!

      Ștergere